The Bridging The Gap NGO Academy

ngo-academy

Academia ONG – Bridging The Gap a fost creată cu scopul de a oferi ateliere de formare de înaltă calitate pentru membrii comunității ONG din România. În acord cu valorile Bridging The Gap și angajamentul său de a oferi ONG-urilor informaţii de calitate şi exemple de bună practică, experţii prezenţi în cadrul academiei vor împărtăși din experienţa şi competențelor lor organizaţiilor care, în mod normal, nu au acces la formare profesională de calitate.

Viziunea Bridging The Gap

Viziunea noastră este de a contribui la dezvoltarea unei Românii în care nevoile organizaţiilor caritabile cu proiecte de impact în societate sunt satisfăcute prin intermediul comunităţii care le înconjoară. Un mod de a atinge acest obiectiv este prin punerea la dispoziţie a abilităţilor şi experienţei noastre pentru ONG-uri care nu au acces la finanţare sau formare de calitate.

Academia ONG Bridging The Gap oferă ONG-urilor din România, următoarele:

 1. workshopuri gratuite şi de calitate, adaptate nevoilor de formare existente în rândul ong-urilor din România;
 2. şansa ca ong-urile să îşi îmbogăţească şi diversifice cunoştinţele şi competenţele;
 3. sfaturi relevante, din interior şi modele de bună practică cu privire la sectorul ONG, venite de la specialişti din domeniul public şi privat;
 4. ateliere practice centrate în jurul unor teme relevante pentru managementul unui ONG: fundraising, comunicare, leadership, branding, marketing colateral, managementul parteneriatelor;
 5. posibilitatea de a obţine sfaturi practice de la specialişti, adaptate proiectelor, ideilor sau obstacolelor existente în organizaţie, în prezent;
 6. posibilitatea de construi reţele şi de a face schimb de experienţe şi know-how cu alte ONG-uri din comunitate;
 7. acces la consultanţă după finalizarea sesiunilor de formare;
 8. organizarea de întâlniri lunare, de follow-up, într-un mediu informal.

BS6A0091BS6A0052

Cine poate să participe?

Sesiunile de formare au drept grup ţintă personalul şi voluntarii ONG-urilor înregistrate în România. Pentru a participa, persoanele interesate vor lua parte la un proces de selecţie care constă în completarea unui formular de intenţie, ce poate fi găsi pe website-ul nostru .

Procesul de selecţie se desfăşoară urmărind o serie de criterii generale:

 • o motivaţie puternică de a acumula noi informaţii pentru a le pune în practică imediat;
 • capacitatea participanţilor de a transfera cunoştinţele acumulate către propriile organizaţii;
 • selectarea unor participanţi provenind din organizaţii cu misiuni diferite, care vor putea beneficia din experienţele variate.

 

Participarea este gratuită?

Sesiunile de training sunt gratuite, dar ne dorim să le oferim participanţilor posibilitatea de a face o donaţie către Bridging The Gap prin sistemul PAYBAY (Pay As Your Budget Allows You – Plăteşti atât cât îţi permite bugetul). Cu toate acestea, participanţii nu sunt obligaţi să facă aceasta donaţie. Sumele strânse vor fi direcţionate către activitatea Bridging The Gap.

Cine sunt trainerii?

Atelierele vor fi ţinute de traineri cu experienţă bogată şi relevantă, în fiecare domeniu abordat. De menţionat că aceştia sunt atât români cât şi membrii ai comunităţii internaţionale care au ales să facă voluntariat în cadrul acestui proiect.

Unde se vor ţine atelierele?

Atelierele vor avea loc la Maastricht School of Management şi în cadrul CMS.

Atelierele se vor ţine în limba engleză. Informaţii în legătură cu fiecare atelier vor fi publicate pe website-ul nostru şi prin intermediul Social Media, dar şi pe website-urile partenerilor noştri media sau prin intermediul email-ului.

Numărul maxim de participanţi pentru fiecare atelier este de 15.

Mai jos puteţi urmări clipul realizat cu ocazia lansării Academiei ONG

Parteneri:

 

MSMRO-logoedesign-logcms-logobritish-embassy-small-logo